Contact
 
 
 
 
 
 

Het Team


DannyDieyeJaapJeroen CAxelJeroen SMarloesRikRonald


ThomasRonnyStanSuzanWouterJoanna

Ons Doel

Stichting Arnhems Peil heeft als doel het behartigen van de belangen van de natuur, bewoners, activiteiten, diensten en gebruikers in en rondom de havens, uiterwaarden en rivieren van Arnhem. De stichting tracht haar doel te bereiken door het ondersteunen en opzetten van activiteiten voor goede doelen zoals “Red de bijen”, “Behoud de Bomen”, “Stop de Plastic Soep”, “Stop de Biomassacentrales”, “Vergroot de Biodiversiteit”, “Verbeter de Waterkwaliteit”, het “Vleermuishuis Project” het "Arnhemse LuchtData Project", het "de Onderstroom" initiatief, de "Arnhemse Klimaatcoalitie en Klimaatplan" en de "Arnhemse Burgerraad" etc. Daarnaast informeren we de bewoners van Arnhem door middel van het delen van nieuws en interessante ontwikkelingen of activiteiten. Onze stichting heeft het maken van winst uitdrukkelijk niet ten doel.


EDSP ECO is het onderzoeks- en projectenbureau van Arnhems Peil en creëert een omgeving om organisaties wereldwijd te ondersteunen die verantwoordelijk zijn voor acties om de planeet te beschermen, armoede te beëindigen of het welzijn te vergroten. We bieden ondersteuning in de vorm van websites bouwen en beheren, uitgebreid onderzoek doen, digitale campagnes aanbieden, betrokken partijen verbinden en openbare toespraken en interviews houden en milieuvriendelijke oplossingen ontwikkelen en uitrollen. Daarnaast richten we ons actief op politici en bedrijven die verantwoordelijk zijn voor vervuiling en klimaatverandering.


Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk en werken samen met lokale en landelijke initiatieven en organisaties om vernieuwende duurzame technologieën en oplossingen te ontwikkelen voor de overgang naar een circulaire economie. Wij zijn erg dankbaar indien u ons wilt steunen en kunnen het goed gebruiken voor al onze acties & projecten: download de edsp-eco-missie-visie-aanpak-acties-en-projecten.pdf


De boekhouding en belasting aangiftes van de stichtingen wordt door Edwin Wikkerink van Boekhouding & Advies verzorgt en alle jaarverslagen worden opgemaakt door onze accountant Sjaak van Haasteren van VH Belastingadvies. Download hier de jaarrekening 2019 van onze stichtingen om te zien hoe we er financieel voorstaan:
arnhemspeil-jaarrekening-2019.pdf

edspeco-jaarrekening-2019.pdf


Het Bestuur

 

Wij zijn Marloes & Jeroen en wonen op onze woonboot in de Nieuwe Haven van Arnhem. In 2017 zijn we in Mexico getrouwd op een surfboard in de Stille Ocean.


Naast het werk voor Stichting Arnhems Peil en de projecten van EDSP ECO geeft Marloes als freelancer les op de Hogeschool Utrecht en is projectondersteuner van het energieloket 'Het Nieuwe Wonen Rivierenland'  van de energiecoöperatie in de regio van Geldermalsen. Sinds kort geeft Marloes ook les voor de Plastic Soup Foundation op scholen in Gelderland.


Marloes en Jeroen ArnhemsPeil

Jeroen zit in de IT en runt ons bedrijf EDSP waarmee hij IT-diensten levert aan bedrijven, overheid en milieu organisaties. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de Tawergha stichting die ondersteuning levert aan de inwoners van een dorp in Libie waar hij in zijn jeugd 8 jaar gewoont heeft en dat in 2011 door rebellen met de grond gelijk gemaakt werd.

 

We zijn beiden fervent surfers en vanaf begin 2021 staat onze wereldreis van een paar maanden op de planning waarbij we met een elektrisch aangedreven vrachtautootje alle surfspots in Zuid Amerika af zullen reizen. Indien je dit interessant vindt, kun je ons volgen op facebook, youtube of via onze CheekySurf website. Voor ons werk voor de rivieren en havens in Arnhem kun je ons volgen op de facebookpagina van Arnhems Peil.


Ons derde bestuurslid is Ronald Schout. Ronald is ook een woonbootbewoner van de Nieuwe Haven. Hij is een man die van weinig iets moois kan maken en hij woont met zijn dochter op een mooie plek met veel natuur. Echter ligt ook hij op een gevaarlijke en ongewenste plek en hij heeft zelfs geen gwl-voorzieningen. Omdat hij zijn dochter een veilige leefplek wil kunnen bieden vecht hij hard mee in Stichting Arnhems Peil om een veilige plek te regelen voor de woonbootbewoners en om te voorkomen dat er een biomassacentrale op een paar honderd meter van zijn huis en van de rest van de bewoners zal komen. Ronald is niet iemand die graag op de voorgrond staat en wij zijn erg blij met zijn grote inzet achter de coulissen.


Ons Kantoorpand in Arnhem


De Orion-3 is oorspronkelijk een passagierschip gebouwd rond 1910 voor de Nederlandse rivieren en komt waarschijnlijk van de helling van de ASM-haven in Arnhem. Rond 1970 heeft het schip eerst als disco en later als coffeeshop dienst gedaan in de haven van Amsterdam en is vervolgens weer naar onze stad terug gekomen. De ponton naast de Orion-3 komt van de Arnhemse scheepsbrug, is volledig gerestaureerd en wordt ingericht als energie-ponton.


In 1999 hebben we de Orion-3 van een familielid overgenomen en hebben er vervolgens 20 jaar lang al onze tijd en geld in gestoken om deze om te bouwen tot de Sealiberty Bed & Breakfast. In 2017 werden we aangevaren door een olietanker en tot 2020 hebben we nodig gehad om de schade te herstellen. De B&B ruimtes hebben we omgebouwd tot kantoorpand voor ons IT bedrijf EDSP en onze stichtingen en het resterende deel wordt nog gebruikt voor bewoning. 2020-10-10-arnhemspeil-edspeco-kantoorpand-de-orion3-in-arnhem-nieuwehaven