Ecovrede

Ecovrede Actie

Ecovrede is een liefdadigheidsstichting gevestigd aan de Nieuwe Haven die iedereen helpt die het nodig heeft. De stichting zorgt door haar werk wekelijks dat honderden Arnhemmers die het moeilijk hebben worden geholpen aan spullen, advies, eten, dagbesteding en persoonlijke aandacht.


We zijn de Ecovrede actie opgestart om er voor te zorgen dat zij kunnen blijven bestaan. Daarnaast geven wij gratis promotie aan bedrijven die gevestigd zijn in de havens of aan de rivieren van Arnhem. Ook geven wij aandacht aan projecten die zijn ingericht om de waterkwaliteit en de natuur van de rivieren te beschermen zoal opruimprojecten van zwerfafval.


Dit jaar heeft Sine van Ecovrede twee keer ingesproken tijdens de politieke avond van de Arnhemse gemeenteraad. Arnhems Peil heeft op 22 september een openbare brief gepubliceerd met een noodoproep voor Ecovrede. Op 25 september is de motie “Laat Ecovrede niet barsten” aangenomen door de gemeenteraad. De gemeenteraad laat daarmee zien dat het wil dat het college alles eraan doet om Ecovrede aan nieuwe huisvesting te helpen. Vanuit het college kwam er daarna echter nog steeds niets.


Op 9 oktober heeft Ecovrede daarom pamfletten uitgedeeld in de raad om hen daarvan op de hoogte te houden. Ook heeft SP op 10 oktober en op 14 oktober gesteld. Arnhems Peil heeft op 12 oktober een brief opgesteld die door meerdere Arnhemse organisaties is verstuurd naar wethouder Paping. Nog steeds gebeurde er niks. Op woensdag 23 oktober zijn Ecovrede en Arnhems Peil samen naar de raadszaal gegaan en hebben wij Wethouder Paping aangesproken. Daaruit kwam uiteindelijk een afspraak voor een gesprek op 28 oktober. 4 dagen voor de sluiting….


Ecovrede Arnhem

Sinds 2009 werkt Ecovrede aan het tot stand komen van een bijzondere, leefbare en gezond makende wereld. Al snel ontdekten ze dat armoede, een tekort aan geld, in deze westerse samenleving de basis is van veel ellende waaronder de stilstand van mensen. Het is een fundamentele vraag in onze samenleving; wie geen geld heeft lijkt niet mee te kunnen doen in de ratrace richting alles duur en volgens de laatste mode. Het gaat om een systeemverandering en om bewustzijn krijgen dat het anders kan.


Wat doet Ecovrede allemaal?

- Brood, kleding, groente- en fruit, huisraad, meubilair en andere spullen uitdelen, 5 a 6 dagen in de week, 51 weken per jaar.
- Advies geven over juridische en sociaal maatschappelijke zaken en meegaan naar gesprekken voor wie dat nodig heeft.
- Hulp bij zaken in het gezondheidswerkveld.
- Stageplaatsen en dagbesteding, re-integratie en plek voor taakgestraften.
- Papieren doornemen waar mensen zelf niet uitkomen, zoals zorg-verzekeringspapieren, belastingpapieren, noodsituaties etc.
- Helpen ontwerpen, aanleggen en onderhouden van buurttuinen en voedselbossen.
- Bedenken en uitvoeren van nieuwe initiatieven die onze samenleving gezond maken.
- Gebouwbeheer op non-profit basis om te werken aan een echte verandering in onze samenleving.
- Innoveren en gesprekspartner zijn in diverse ontwikkelingen in en rondom de stad; over o.a. stadslandbouw, armoedeoverleg, voedselbossen, informatie geven, spreekuur, praktische alternatieven voor de omgang met afval, kleine duurzame huisjes bouwen, natuurontwikkeling en lokale voedselproductie.


Er zijn al toffe vrijwilligers bij Ecovrede maar wat zij nu het hardste nodig hebben, is een nieuwe locatie. Zij zijn op zoek naar een loods om te werken en voor de uitgifte van spullen. Kantoorruimte is ook zeer welkom. Weet jij een loods of een kantoorruimte? Wil jij EcoVrede helpen? Kan jij invloed uitoefenen binnen de gemeente? Heb jij andere tips voor hen? We horen het graag van je.INFO

EcoVrede FFRM Network

Site \\ FFRM Network


EcoVrede EVS Beheer

Beheer \\ Gebouwenbeheer


Ecovrede Gaard

Info \\ Voedselbos


Postbus 60051
6800 JB Arnhem
Industriestraat 11
6827 BD Arnhem
ecovredeaarde@gmail.com
www.ecovrede.nl


Ecovrede VoedselBos
Ecovrede VoedselBossen
Ecovrede VoedselBossen
de Gelderlander zorgen over ruimtenood Ecovrede
de Gelderlander zorgen over ruimtenood Ecovrede